Puuvilla vs.Merinovilla: Mitkä ovat erot? (2024)

Merinovilla on tyyppinen kangas, joka on ollut suosittu jo pitkään, mutta puuvillan edut on helppo unohtaa kudoksista puhuessaan.Vaatteiden suhteen sekä puuvilla että merinovilla on käyttötarkoituksiaan.On kuitenkin useita syitä, miksi minun pitäisi mieluummin ostaa puuvillaa merinovillaa sijasta seuraavalle ostoksellesi.

Joko ostaa uusia urheiluvaatteita tai jos haluat jotain hengittävää ja miellyttävää ihollesi, meillä on kaikki mitä tarvitset.Merino ja puuvillavilla ovat kaksi erinomaista kankaita, joita käytetään päivittäisten vaatteiden tuotannossa.Heillä on monia yhteisiä ominaisuuksia, mutta heillä on myös joitain tärkeitä eroja, jotka erottavat ne toisistaan.

Merino -villa on peräisin lammasvillasta, kun taas puuvilla on peräisin kasvin kuiduista.Molemmat esiintyvät luonnollisesti ja kasvavat eri puolilla maailmaa.Merino -villa on yleisempi ulkoilma -aktiviteetteihin, kuten retkeilyyn tai hiihtoon, kun kylmiin ilmasto -olosuhteisiin tarvitaan ylimääräisiä lämpimiä vaatteita.Molempia kuituja löytyy monenlaisista vaatteista, mukaan lukien sukat, korkit, villapaitot ja housut.

Tässä julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka nämä kaksi kuidua vertaa toisiaan lämmön, kestävyyden ja yleisen mukavuuden suhteen.

sisällysluettelo

Mikä on merinovilla?

algodón vs. Lana Merino: ¿Cuáles son las diferencias? (1)

Merinovilla on tyyppinen villa lampaankilpailusta ja sitä käytetään vaatteiden valmistukseen.Vaikka tämä rotu on peräisin Espanjasta, sen villan suosio on johtanut viljelyyn monissa maissa ympäri maailmaa, muun muassa Australia, Uusi -Seelanti ja Yhdysvalloissa.

Toisaalta tämäntyyppistä kuitua löytyy lampaan takaosan karvoista.Kun kosteusolosuhteita on, sillä on ainutlaatuinen kyky eristää alhaisista lämpötiloista, koska se kehittyy hitaammin kuin muut kuidut, kutenakryylinpolyesteri.

Sillä aikaaSynteettiset kankaatNe muuttuvat yhä jäykemmiksi ajan myötä kosteusvaurioiden seurauksena, villa laajenee kyllästetyn jälkeen, mikä tekee niistä erittäin mukavia vaatteiden alla, etenkin talvikuukausina, jolloin suurin osa ihmisistä tarvitsee ylimääräistä lämpöä kylmän ilman vilunväristyksiä vastaan, jotka myös Lyö meitä kaikkia.usein nykyään.

Merinovillaominaisuudet:

Tarkastellaan sitä, harkitaan joitain villan ominaisuuksia, jotka ovat tehneet siitä niin suositun kankaanmonipuoliset vaatteet, huovat ja matot vuosien varrella.Keskitymme lampaista johdettuun villaan, koska se on kaveri, joka nähdään useammin.

Toisin kuin useimmat tekstiilit, villikuitu on erityisen kestävä aine, jolla on myös palonkeskeiset ominaisuudet.

Tämä kuitu on luonnostaan ​​hylkivä veteen Lanolinan läsnäolon vuoksi, eräänlainen luonnollinen vaha, jonka tuottavat villaa tuottavat eläimet, jotka kattavat ja estää kuituja kostuttamasta liian aikaisin.Lanolina on luonnonvahan muoto, jonka tuottavat villaa tuottavat eläimet.

Sen kestävyys ja joustavuus tekevät siitä erittäin kestävän materiaalin, jota voidaan käyttää monien vuosien ajan ilman sen laatua heikkenevän.Kun se, että villa ei säilytä hajuja, otetaan huomioon, ei ole yllättävää, että sitä käytetään usein alusvaatteissa ja jalkineissa.

algodón vs. Lana Merino: ¿Cuáles son las diferencias? (2)

Sen lisäksi, että villa on luonnollista antibakteerista, villalla on myös erinomaiset kosteuden imeytymisominaisuudet ja se on erittäin hengittävä materiaali, sen lisäksi, että se on melko eristys jopa märkä.

Lopuksi, villa on kestävä materiaali, joka ei aiheuta monia eettisiä huolenaiheita, koska useimmissa tilanteissa eläimiä käsitellään asianmukaisesti.Villaleikkausta ei tarvitse vahingoittaa eläimiä.

Mikä on puuvilla?

algodón vs. Lana Merino: ¿Cuáles son las diferencias? (3)

Puuvilla on kangas, jota käytetään laajasti vaatteiden ja huonekalujen tuotannossa ja joka on puuvillateollisuuden päätuote.

Joidenkin raporttien mukaan sitä on ollut olemassa muinaisista ajoista lähtien, jolloin toisten mukaan alkuperäiskansojen amerikkalaiset alun perin viljelivät sitä alun perin Meksikossa tai Perussa.

Toiset väittävätEttä viljelijät löysivät tämän tyyppisen kuidun myöhemmin historiassa, keskiajan aikaan, Intian itärannikolla, lähellä Ganges -jokea, missä he havaitsivat kasveja, joilla oli pitkät kuidut, jotka kasvoivat ihanteellisissa olosuhteissa pyöriä, mitä tuo sitten se sitten Luotuja paristoja korjattu ja vähän, mikä tekee näistä kasveista entistä helpompaa kasvattaa kuin ennen!

Puuvillaominaisuudet:

Puuvilla on kiehtova aine, jolla on suuri imeytyminen, vaikka se tulee hydrofobisesta kasvista.Puuvilla on tunnettu erinomaisesta mukavuudestaan ​​ja kestävyydestään.

Puuvilla on kasvi, joka on peitetty vahakerroksella, joka suojaa sitä päistä, kun sitä viljellään luonnollisesti.

Vaha katoaa myöhemmin, kun kasvi käsitellään ja sovelletaan puhdistusprosessia, muodostaen kankaan tuotantoprosessissa käytetyt kuidut.

Ihmiset, joilla on herkkä iho ja alttiita allergioille, voivat pitää puuvillavaatteista, koska se on pehmeä kosketus ja hypoallergeeninen, joten se on upea vaihtoehto.

Puuvilla tunnetaan suuresta imeytymiskapasiteetistaan, joka voi huolehtia ihmisistä, jotka käyttävät puuvillavaatteita sateessa.Puuvilla on kuitenkin yleensä erittäin hengittävä materiaali.Se on kestävä aine, kuten villa, koska se on peräisin kasveista ja on kierrätettävä, aivan kuten villa.

Vertailu ja erot villan ja puuvillan välillä:

Koska ne ovat käytettävissä olevien pehmeimpiä ja ehkä mukavampia materiaaleja, näiden kahden tekstiilin koostumuksessa ja yleisessä suorituskyvyssä ei ole paljon eroa.

Toisaalta villa toimii yleensä paljon paremmin, koska sillä on pidempi käyttöikä ja on huomattavasti kestävämpi kuin puuvilla.

Antimikrobinen ja hajukestävä ovat kaksi muuta olennaista ominaisuutta, jotka edistävät kankaan käyttöiän ja yleistä suorituskykyä.

Tämä materiaali on poikkeuksellisen kestävä ja joustava, ja se vaatii vähemmän puhdistusta kuin muut kankaat.Sillä ei myöskään ole vanhojen vaatteiden tyypillistä hajua.

Villa on myös igniphed;Puuvillaa tulisi kuitenkin käsitellä liekinestoaineena;Muuten voit sytyttää nopeasti.

Onko puuvilla viihtyisempi kuin villa?

Näin ei aina ole.Villa on huomattavasti lämpimämpi kuin puuvilla useimmissa kudoskudoksissa ja tekniikoissa, joita käytetään erilaisten tekstiilien tuottamiseen.Toisaalta puuvillaa voidaan neuloa erittäin paksuihin kankaisiin, mikä tekee siitä paremman vaihtoehdon ylläpitää lämpöä kuin jotkut villavaihtoehdot.

Mitä tihein kangas on, sitä vaikeampaa on hengittää.Yleensä villaa pidetään lämpiminä kahdesta tekstiilistä ja toimii hyvin talvella tai syksyn lopussa, kun lämpötila laskeutuu merkittävästi.

Käytetyn villan mukaan villa voi olla lämmin jaärsyttävä, materiaalista riippuen.Puolilla toisaalta ei ole sellaista vaikutusta sinuun.Se on pehmeä kangas, kuten silkki, joka sopii melkein mihin tahansa ihon sävyyn.

Villasukat ovat usein lämpimämpiä kuin puuvillapaitit, ja jopa villa kastuu, se pitää sinut edelleen lämpimänä ja suojattuna kylmiltä.Märän jälkeen puuvilla menettää kykynsä tarjota eristystä ja sen seurauksena tuntuu kylmemmältä.

Kun kyse on hengittävyydestä, onko puuvilla parempi kuin villa?

Toisaalta puuvillaa pidetään yleensä kahdesta tekstiilistä hengittävänä.Käytämme termiä "yleensä", koska kudos tai puuvillan paksuus on aina eräänlainen, joka tekee puuvillan hengityksestä ongelmallisen.

Puuvilla puolestaan ​​on kudoskudoksista hengittävämpi.Villa ei esiintyisi joissakin kankaan hengitysluetteloissa, vaikka se auttaa sinua tekemään sen.Erityyppisillä villatyypeillä on erilainen hengityksen taso, ja jos ne kiristetään, älä odota, että tällaiset materiaalit ylittävät puuvillaa tässä tilanteessa.

Kevyemmät puuvillalangat ovat hengittävämpiä kuin paksimmat ja päinvastoin.Lisäksi ohuempi materiaali mahdollistaa suuremman ilmankierron kuin suurimman suurimman.Puuvilla on yksi hengittävimmistä käytettävissä olevista tekstiileistä, mikä tarkoittaa, että tunnet aina viileämmäksi, kun käytät sitä kuin silloin, kun käytät villaa tai muita vastaavia materiaaleja.

Villa vs. puuvilla kestävyyden suhteen:

Kun kyse on tästä kilpailusta, villa ylittää puuvillan laajalla marginaalilla.Viimeisimmät kuidut ovat taivutuskyky melkein 2000 kertaa ennen murtumista.Vaihtoehtoisesti villakuidut voidaan venyttää noin 1500 kertaa ennen murtumista ja hyödytöntä.

Villa on kestävämpi kuin puuvilla tämän ominaisuuden seurauksena.Tässä tapauksessa, vaikka villaa altistettaisiin vakavalle käsittelylle ja taittuu toistuvasti, se säilyttää houkuttelevan ulkonäkönsä.Kun käytät sukkia, haluat, että sukat ovat mahdollisimman kestäviä.

Lisäksi villa sisältää itkimäisiä tai tippuvia ominaisuuksia, mikä tekee siitä tehokkaamman sammutusmateriaalin kuin puuvilla.Se, että se on veden hylkivä, tarkoittaa, että kosteus ei heikennä kudosta.Koska puuvilla vahvistuu märkä, tämä kilpailukomponentti olisi tasapeli.

Kaikki vähenee tähän: Jos sää sallii sen (ja kesälle sopivia villavaihtoehtoja), villa on paras kangas valita, kun haluat vaatteen kestävän pitkään.

Onko puuvilla tai villa tehokkaampi veden imeytymiseksi?

On todettu, että villa imee enemmän vettä kuin puuvillaa, vaikka puuvilla voi absorboida jopa kaksikymmentäseitsemän kertaa sen paino vedessä.Imeytyneen veden määrä ei ole tässä tapauksessa tärkein näkökohta.Se on merkittävä tekijä, mutta se ei ole tärkein tekijä, joka erottaa puuvillan.

Kun villa kastuu, se säilyttää eristysominaisuutensa.Sinulla on edelleen lämpimämpi villalla kuin puuvillan käyttö, ja myös villa kuivuu nopeammin kuin puuvilla.Puuvilla on märkä;Se voi kehittää voimaa, vaikka voima ei vaikuta merkittävästi lämmön pidättämiseen.

Vaikka kangas on kestävämpi ja kestää enemmän, eristysominaisuudet menetetään kokonaan, kun puuvilla kastuu.Kylmä ilma voi ylittää kankaan, koska siinä on silta, joka hyödyntää täysimääräisesti.

Villasukat ovat parempia kylmemmissä tai sateisissa ilmastoissa, koska ne pitävät jalkansa kuivempina ja kuumempina kuin puuvillasukat, mikä voi olla epämukava näissä olosuhteissa.

Onko villan tai puuvillan ostaminen kalliimpaa?

algodón vs. Lana Merino: ¿Cuáles son las diferencias? (4)

Jotkut puuvillakuidut, kuten Pima tai Egyptin puuvilla, voivat olla melko kalliita.Näiden aineiden kustannukset voivat kuitenkin olla merkityksettömiä verrattuna selkäkustannuksiin,Lana Merino O Alpacaja muut villatuotteet.

Puuvillaa voidaan kasvattaa kaikkialla maailmassa, ja jotkut kansakunnat saavat pidemmän viljelykauden vuoksi enemmän puuvillaa kuin lammasvillaa.

Aineen hintaa johtuu tästä tarjouksesta.Jotkut villatuottavat eläimet voivat olla täynnä vain kerran vuodessa, mikä johtaa rajoitettuun villan tarjontaan, mikä nostaa tuotteen hintaa.

Karjan koko otetaan myös huomioon.Jotkut karjat eivät ole enää niin suuria kuin ennen, vaikka puuvillaa voidaan kasvattaa suurina määrinä.

Näiden tekijöiden yhdistelmä ja se, että villa voi olla erittäin pehmeä ja herkullinen, edistää villan korkeaa hintaa.Molempien tekstiilien laatu vaikuttaa materiaalien hintaan, ja puuvilla on yleensä molempien hintaluokan alaosassa.

Puuvillan ympäristövaikutukset villan edessä.

Ensinnäkin hyvät uutiset.Molemmat tekstiilit ovat peräisin luonnollisista materiaaleista.Siksi näiden tekstiilien valmistuksen aikana on olemassa vähimmäisvaatimus kemiallisesta prosessoinnista.Kemikaalien puuttuminen varmistaa, että ilma, vesi ja maaperä eivät ole yhtä saastuneita kuin synteettiset materiaalit.

Toiseksi huono uutinen on, että puuvilla ei ole yhtä ekologisesti hyvänlaatuinen kuin villa ympäristövaikutusten suhteen.Puuvillakasvit vaativat paljon vettä kehittymiseen tehokkaasti, mikä tarkoittaa ympäristövahinkoja.

Vaikka ne olisivat osa valtavia laumoja, eläimet, jotka kehittävät hiuksia eri villalajikkeille, vaativat vähemmän vettä kuin puuvillakasveja kuidun tuottamiseksi.Kunkin tuotteen käyttämä veden määrä on tärkeä huolenaihe tällä alalla.

Puuvilla puolestaan ​​ei ole syyllinen menetelmään, jossa se tuotettiin.Tapa, jolla luonto suunnitteli sen, meidän on oltava varovaisia ​​vesivarojen antamisessa.

Cotton Pima Vs.Merinovilla: Mikä on parempi?

algodón vs. Lana Merino: ¿Cuáles son las diferencias? (5)

Merinovilla ja Pima Cotton tunnetaan ja rakastavat niiden maksimaalisen pehmeyden perusteella vaatteiden suhteen.Jokainen näistä artikkeleista tulee erikoistuneista lähteistä.

Merino -villan saamiseksi sinun on ensin hankittava Merino -lampaat, joiden fleecellä on erittäin villakuituja, jotka saavat pieniä turvatyynyjä, jotka tarjoavat ylittämättömän eristyksen.

Perun pima -puuvilla on peräisin saman nimen kasvista, joka tuottaa ylimääräisiä pitkiä puuvillakuituja, joilla kudottuna on satiinilaatu.

Merino -villapuserot tarjoavat runsas tunne ja pitävät sinut lämpimänä talvella (lisäämättä äänenvoimakkuutta) ja tuoreena kesällä (lisäämättä äänenvoimakkuutta).

Merinovillan hengittävyys ja imeytymiskyky pitävät sen kuivana, mikä minimoi märän ympäristöissä menestyvien hajujen aiheuttamien bakteerien kertymisen.Seurauksena on, että se on suosittu vaihtoehto kevyille pohjakerroksille ja sukalle retkeilijöille, kalastajille ja muille ulkoilma -harrastajille, jotka haluavat olla aktiivisia.

Samalla tavalla kuin muita puuvillalajikkeita käytetään samassa laajassa vaatekaversissa, Pima -puuvillaa käytetään antamaan jokaiselle vaatelle satiini pehmeys.Paidat, paidat ja Pima Cotton Point -puserot ovat ylittämättömiä kyvystään herättää rento tyylikkyys.

Johtopäätös

Vastaus tähän kysymykseen ei ehkä ole niin yksinkertainen kuin voidaan odottaa.Vaikka sekä puuvilla että villa ovat erinomaisia ​​materiaaleja, yksi voi olla sopivampi tarpeisiisi kuin toinen riippuen siitä, mitä haluat käyttää.

Oletetaan, että lämpö, ​​pehmeys ja hengittävyys ovat elintärkeitä ominaisuuksia kankaassa.Tällöin puuvilla on paras vaihtoehto, koska se voi pitää käyttäjän lämpimämmänä kuin villa ja on samalla miellyttävämpi herkälle iholle.Puuvilla on myös edullisempaa kuin villa.

Puuvilla vs.Merinovilla: Mitkä ovat erot? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5903

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.