Puuvillapuut: lehdet, kuori, kukat - tunnistaminen (kuvilla) (2023)

Jaa sähköpostitseJaa PinterestissäJaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedInissä

Puuvillapuut ovat valtavia lehtipuita, joissa on suuret vihreät lehdet ja paksu lehdet.Yksi kaikentyyppisten puuvillapuiden yhteisiä piirteitä on fluffy puuvillamaiset säikeet, jotka ilmestyvät kesäkuussa.Puuvillapuut ovat yleisiä Pohjois -Amerikassa, Euroopassa ja joissain Aasian osissa.Joitakin syitä sille, miksi puuvillapuut ovat suosittuja, ovat, että ne ovat nopeasti kasvavia, niiden puutavara on halpaa ja ne menestyvät kosteikoissa ja kuiviissa ympäristöissä.

Puuvillapuu (Populus deltoides-A

Puuvillapuut ovat sukuun kuuluvia poppelipuitaPopulus.On vain muutama laji poppelipuita, jotka luokitellaan puuvillapuiksi.3 päälajia ovatPopulus deltoides(Itäinen puuvillapuu),Ihmiset fremontii(Fremontin puuvillapuu) jaTummaihoiset ihmiset(Musta poppeli).

Puuvillapuut ovat suuria puita, jotka voivat kasvaa välillä 50 - 80 jalkaa (15 - 24 m).Joidenkin puuvillapuiden puiden lajien on tiedetty saavuttavan vähintään 30 metrin korkeuden tai enemmän.Puuvillapuut ovat myös suuria sävypuita, ja niiden leviävien oksien leviäminen on jopa 113 jalkaa (34 m).Koska puuvillapuut ovat poppelipuita, puuvillapuut liittyvät myös Aspensiin.

Löydät puuvillapuut, jotka kasvavat Yhdysvaltojen itä-, keskus- ja lounaisosastoissa.Poplari Cottonwoods kasvaa myös Etelä -Kanadan itärannikolla ja Koillis -Meksikossa.Näitä lehtipuita löytyy myöslehtipuut.

Yhdysvaltain maatalousministeriön (USDA) mukaan puuvillapuut kasvavat täyden auringon alueilla ja kosteissa, hyvin kuivatussa hiekkarassa.(1-A

Puuvillapuut ovat vaikuttava kasvuvauhti ja ne kasvavat noin 3 jalkaa (1 m) vuosittain.Joten noin 10 - 30 vuoden kuluessa nämä majesteettiset puut ovat riittävän korkeita tuottamaan puutavaraa.Jotkut puuvillapuutyypit, kuten kapealehdet ja Fremont -lajit, voivat elää jopa 150 vuotta.Lanceleaf Cottonwood asuu kuitenkin vain 50 vuotta.

Tässä artikkelissa löydät tietoa puuvillapuista.Kuvien lisäksi puuvillapuurolajeista kuoren ja lehden kuvaukset auttavat tunnistamaan nämä suuret alkuperäiskansojen puut.

Puuvillapuut, kuori ja kukat - tunnistusopas

Näin tunnistetaan puuvillapuut lehtien, kuoren ja kukien avulla.

Puuvillapuut

Puuvillapuutovat suuria, muodonmuotoisia kuin kolmio ja niillä on hammastettuja reunoja.Cottonwood -lehdet kasvavat vuorotellen oksissa ja niillä on litteä varsi.Iso kiiltäväkolmionmuotoiset lehdetElvää varret.Heidän litteä leveä reuna ja litteä varsi tekevät heistä "rypistymisen" tuulessa.Jopa vain pieni tuuli aiheuttaa puuvillapuut tekemään tämän ainutlaatuisen kahinaa.

Puuvillapuut

Puuvillakuori

Kypsät puuvillapuissa on paksu kuori, joka on syvästi haluttu.Tämä harmahtavanruskea kuori auttaa suojaamaan tätä kotoperäistä puuta kuivuudelta ja tulipalolta.

Kypsä puuvillapuu

Puuvillakukat

PuuvillakukatNäyttää pieniltä sumeailta silmukoilta (kissa) punertavilla tai kellertävillä kukilla.Nämä kukat tuottavat puuvillapuunhedelmät.Nämä ovat valkoisella fluffilla peitetyt puuvillaputket, jotka ovat kesällä haittaa.

Puuvillakukat

Muita mielenkiintoisia puuvillapuiden faktoja

Puuvillapuiden nopea kasvuvauhti ja puun vahvuus tarkoittaa, että sillä on monia käyttötarkoituksia.Itse asiassa puuvillapuut ovat yksi nopeimmin kasvavista puista Pohjois-Amerikassa.Puutiheys on pehmeä ja puuta käytetään halpana lehtipuun tyyppinä.

Nimi “Cottonwood” on peräisin siemeniä ympäröivästä valkoisesta aineesta.Ne kehittyvät puussa alkukesästä ja voivat luoda kesän lumen huovan, kun he leviävät tuuleen.Vain puuvillapuiden naaraslajit tuottavat valkoisen fluffin, josta puu tunnetaan.

Alkuperäisille amerikkalaisille puu oli erittäin tärkeä.Puun varovasti leviävä muoto tarjosi varjossa nurmikoilla.Vielä nykyäänkin puuvillapuita kasvatetaan puistoilla ja muilla alueilla erinomaisesta varjosta tiheästä lehtineen.

Puuvillapuun puun fluff

Puuvillapuun fluffi ympäröi naaraspuulajien siemeniä ja voi aiheuttaa allergiaa

Yksi puuvillapuiden ainutlaatuisista näkökohdista on valkoinen pehmeä fluff, joka näyttää saavan kaikkialle.Puut ovat tunnettuja fluffy -siementen jousista, jotka kuljettavat upeita etäisyyksiä tuulessa.

Monille ihmisille puuvillapuiden fluff on haittaa.Jotkut ihmiset kuvaavat puuta Amerikan vihatuimpana puuna.Kevyet valkoiset pörröiset kuidut voivat kertyä pihoille, päästä koteihin, estää viemärit ja kourut ja tukkia suodattimia.Nämä poppelipuut karkottivat puuvillaa kesä- ja heinäkuussa.

Ihmisille, joilla on heinäkuume (allerginen nuha), Cottonwoodin valkoinen fluff liittyy aivasteluun, hengityksen vinkumiseen ja vuotoon.Kuitenkin puuvillapuun siitepöly aiheuttaa suurimman osan heinänuhan oireista.Jotkut tutkimukset osoittavat, että ihmiset voivat kärsiä allergisista reaktioista puuvillalle.(2-A

Puuvillapuiden tyypit (kuvat ja nimet) - tunnistusopas

Katsotaanpa erilaisia puulajejaPopulusSuku, joka muodostaa puuvillapuut.

Itäinen puuvillapuu (Ihmiset delta-A

Itäinen puuvillapuu on suuri ja nopeasti kasvava puu

Kutsutaan myös kaulakorun poppeliksi, itäinen puuvillapuu kasvaa koko Yhdysvaltojen keskus- ja itä -alueilla.Nämä ovat joitain suurimmista janopeimmin kasvavat puut.Niitä löytyy usein jokien tai purojen lähellä olevista metsistä ja kasvavat välillä 65 - 195 jalkaa (20 - 60 m).

Tämän puuvillapuun lajin tieteellinen nimi on kolmion muotoisista lehdistä.”Delta” -lehdet ovat välillä 1,5 ” - 4” pitkä (4 - 10 cm) ja suunnilleen koko niiden laajimmassa osassa.Huomaat, että lehdillä on hammastettu reuna ja kaareva kolmion muoto kapenee terävään, pitkänomaiseen pisteeseen.

Tästä tavallisesta poppelipuusta on joitain alalajeja:

  • Plains Cottonwoodnäytteet (d.Monilifera) löytyy Minnesotasta, Kansasista, Nebraskasta ja Wyomingista.Itse asiassa puuvillapuu on Kansasin valtion puu.
  • Rio Grande CottonwoodPuut (d.Wiscrossi) löytyy kasvavan Texasissa, Coloradossa, Arizonassa ja Koillis -Meksikossa.

Syksyllä, kun puuvillapuunlehtien väri muuttuu, tummanvihreä lehdet muuttuu upeaksi keltaiseksi.Toinen tapa kertoa tälle poppelilajeille muista leveälehden puista, on keinottelua, jonka lehdet tekevät lempeässä tuulessa.

Puuvillapuun tunnistaminen

Itäiset puuvillapuun lehdet ovat kolmionmuotoisia (delta) kaarevilla hampaisilla reunoja pitkin.Kuori on sileä ja hopeanvalkoinen nuorena ja muuttuu kovaksi, harmaaksi ja syvästi halveksiessaan puun kypsyessä.Itäisen puuvillalajien kukat ovat punertavia urospuissa ja kellertävänvihreä naaraspuissa.

Musta puuvillapuu (Tummaihoiset ihmiset-A

Musta puuvillapuu on pitkä puu, joka tuottaa heikkolaatuista puuta

Euroopassa ja Aasiassa yleisemmin musta puuvillapuu kasvaa myös Yhdysvaltojen länsirannikolla.Nämä korkeat suorat puut löytyvät Alaskasta British Columbian kautta Oregoniin ja Kaliforniaan.

Yksi mustien ja itäisten puuvillapuiden välisistä eroista on niiden koko.Mustat puuvillapuut kasvavat vain noin 90 jalkaa (27 m) korkeuteen, mikä on lyhyempi kuin heidän Pohjois -Amerikan serkkunsa.Lehdet ovat myös pienempiä ja voivat olla timantti- tai kolmionmuotoisia ja kasvavat välillä 2 ”-3” (5-8 cm).

Toinen tapa, jolla lehdet auttavat tunnistamaan mustia poppelia, johtuu heidän hienoshaantuneista reunoista.Yleensä useimmissa puuvillapuiden puiden lehtilajeissa on voimakas hammasreunus, kun taas mustat poppelit ovat melkein sileäreunaisia.Mustat puuvillapuut tulevat upeaksi syksyllä, missä heidän lehtineen tulee kaunis kirkkaan keltainen väri.

Samoin kuin kaikki puuvillapuut, mustat poppelit ovat nopeasti kasvavia puita, jotka tuottavat heikkolaatuista puuta.

Puuvillapuun tunnistaminen

Mustien poplarin puuvillapuiden tärkeimmät tunnistusominaisuudet ovat niiden hienohampaiset lehdet, soikeat timanttimuodot ja kiiltävä vihreä väri.Kuori on karkea syvien vakojen kanssa ja on harmaa-ruskea väri.Sekä uros- että naispuoliset mustat poppelit tuottavat keltaisia kissoja.

Fremontin puuvillapuu (Ihmiset fremontii-A

Fremontin puuvillapuut kasvavat hyvin lähellä jokia ja puroja

Kolmas tärkein puuvillapuulaji on Fremontin puuvillapuu.Tätä valtavaa majesteettista lehtipuita kutsutaan myös Alamo Cottonwoodiksi, kuten sitä löytyy Texasista ja muista Yhdysvaltain eteläosista.Tämä puuvillapuulaji luokitellaan myös rannikkovyöhykkeeksi, mikä tarkoittaa, että se kukoistaa jokien ja purojen lähellä.

Fremontin puuvillapuut kasvavat välillä 40–115 jalkaa (12 - 35 m), ja niiden leviäminen on suuri, joka luo varjoa.Tämän puuvillapuun lehtien muoto on sydämenmuotoisempi kuin kolmion muotoinen.Huomaat myös syvän hammastetun reunan lehdillä, joita ei ole sen terävässä päässä.Jos vertaa niitä itäisiin puuvillaputkeen, näet,Kuten kaikki puuvillapuut, kuorella on syvät halkeamat, jotka antavat sille säröillä.

Huomaat myös hedelmät, jotka näyttävät suurilta fluffy -valkoisten puuvillaputkien palkoilta puun päällä.Nämä pitkät valkoiset fluff -leimat kesä- ja heinäkuussa ja ovat haittaa heidän lähellä asuville ihmisille.

Kun puuvillapuut -lehdet vaihtavat väriä syksyllä lokakuussa ja marraskuussa, ne muuttuvat kirkkaankeltaiseksi tai oranssille.

Näitä puuvillapuita käytetään tuulensuoksina, maaperän eroosion estämiseksi ja varjossa puistoilla, karjakarjalla ja virkistysalueilla.

Puuvillapuun tunnistaminen

Fremontin puuvillapuiden tunnistaminen on niiden cordate-muotoisten lehtien (sydämen muoto), karkeasti hammastettujen reunojen ja pitkänomaisen sileän reunan kärjen.Kukkia sekä uros- että naaraslajeja ovat punaisia ja kuori ovat valkeahko ja säröillä.

Kapealehden puuvillapuu (Ihmiset angustifolia-A

Kapealehden puuvillapuut kasvavat yleensä korkeilla korkeuksilla

Kapealehden puuvillapuut ovat puulajeja suvussaPopulusja perheSalicaceae(Paju).Kuten nimi kapealehden puuvillapuu ehdottaa, näissä puuvillapuissa on kapeat lehdet verrattuna muihin puuvillapuihin.Lehdet ovat lanceolate ja niillä on viekalastettu reunat.

Nämä puuvillapuut kasvavat Pohjois -Amerikan länsimaisilla alueilla korkeilla korkeuksilla.Ne ovat yleinen näky kalliovuorilla, joissa ne kasvavat lähellä vuoristovirtoja ja puroja.Heidän korkea ja laajalle leviävä tiheä lehdet tarkoittavat, että he ovat hienoja varjopuita.

Kapeanlehden puuvillapuut kasvavat noin 98 jalkaa (30 m) korkeiksi ja kasvavat vyöhykkeillä 3 - 7. Kuten useimmissa puuvillapuuperheiden puulajeissa, puu on heikko ja kapealehden puuvillapuu ei ole kaupallisesti tärkeä.

Puuvillapuun tunnistaminen

Pitkänomaiset kapeat lehdet, jotka ovat kiiltäviä vihreitä ja muuttuvat aurinkoiselta keltaiselta syksyllä.

Lanceleaf Cottonwood (Ihmiset 10 -asema-A

Lanceleaf Cottonwood on keskikokoinen puu, jota käytetään maisemassa varjossa

Lanceleaf Cottonwood on eräänlainen puuvillapuu, joka on hybridi itäisen puuvillapuun ja kapealehden puuvillapuun välillä.Nämä suuret puut tarjoavat hyvän varjoa ja kasvavat melkein missä tahansa ympäristössä.Ne ovat myös nopeasti kasvavia puita, jotka tunnistetaan heidän lanssinmuotoisella tummanvihreällä kiiltävällä lehdillä, pyramidimuodolla ja sitkeydellä.

Lanceleaf -puuvillapuut kasvavat 12 - 18 metrin korkeuteen 40 - 60 jalkaa ja leviävät jopa 40 jalkaa (12 m).Nämä keskikokoiset puut ovat hyviä maisemointiin ja varjoon.Jos haluat käyttää puuvillapuita maisemoinnissa, valitse 'Highland' -lajike, koska se ei tuota ärsyttävää puuvillafluffia kesällä.

Puuvillapuun tunnistaminen

Lehden muoto kuin keihään, joka muuttuu kiiltävästä vihreästä kesällä kirkkaankeltaiseksi syksyllä.

Kiinalainen kaulakoru puuvillapuu (Ihmiset Lasiocarpa-A

Kiinalaisen kaulakorun poppelin lehdet ovat erittäin suuria

Kiinalainen kaulakoru puuvillapuu on ihastuttava varjopuu, jolla on suuret lehdet ja tiheät lehdet.Tämän puuvillapuun lehdet ovat suurimpia kaikista puuvillapuista.Lehdet voivat kasvaa enintään 13 ”(35 cm) pitkä ja 10” (25 cm) leveä.

Tässä puuvillapuuralajissa on pitkät silmut, jotka kasvavat jopa 3 cm ja nämä kukkivat kellertäviksi kukiiksi.Kuten kaikissa puuvillapuulajeissa, kiinalainen kaulakoru jakaa pörröisiä puuvillahedelmiä toukokuusta kesäkuun loppuun.

Puuvillapuun tunnistaminen

Kiinalainen kaulakoru puuvillapuu voidaan tunnistaa sen massiivisten vihreiden lehtien kanssa kolmion muodossa, jotka luovat rehevää lehtineen.Nämä tummat kiiltävät lehdet muuttuvat vaikuttaviin kirkkaisiin keltaisiin syksyllä.

Swamp Cottonwood (Populus heterophylla-A

Swamp Cottonwood -lehdet

Swamp -puuvillapuut ovat toinen massiivinen puu laji, joka kasvaa lauhkeilla alueilla Pohjois -Amerikassa.Nämä nopeasti kasvavat puut voivat saavuttaa 15 m (15 m) korkeudet vain 20 vuodessa.Näiden puiden havaitaan yleensä kasvavan Mississippiä ja esimerkiksi Tennessee, Illinoisissa, Ohiossa ja Indiana -tapahtumassa.

Nämä valtavat puut ovat myös Swamp Poplar tai Downy Poplar, ja ne ovat samanlaisia kuin itäiset puuvillapuut.Sen sijaan, että se olisi delta-muotoinen lehti, suon puuvillapuissa on sydämenmuotoisia lehtiä.Voit kertoa uros- ja naaraslajeista toisistaan, koska uroksilla on keltaiset kissat ja naisilla on vihreitä.

Puuvillapuun tunnistaminen

Suolipuupuut voidaan tunnistaa niiden kordaattien (sydämenmuotoisten) suurten soikean lehtien avulla, jotka ovat jopa 6 ”(15 cm) pitkiä ja pitkänomaisella kärkillä.Lehden reunat ovat hiukan hammastettuja.

Puuvillapuun ongelmat

Puuvillapuut eivät ole ihanteellinen maisemointipuu pienille tai keskisuurille takapihoille.Heidän korkea ja nopeasti kasvava luonne tarkoittaa, että ne sopivat paremmin suuriin, avoimiin tiloihin.

Tietenkin alkukesällä vuodatettu puuvillafluff on ongelma useimmille ihmisille, jotka asuvat lähellä puuvillapuita.

Yksi muista tämän tyyppisten poppelipuiden ongelmista on, että ne ovat alttiita sairauksille ja virheille.Kirpet-lehtikuoriaiset, Canker -sieni, sieni -lehtipisteet ja juurten mätää ovat vain joitain ongelmista, joita näillä puilla on.

Cottonwood Tree käyttää

Oikeissa olosuhteissa puuvillapuut ovat joitain parhaimmista varjoa tarjoavista puista suurilla alueilla.Kaupunkisuunnittelijat käyttävät myös puuvillapuita kaupunkialueille niiden kovuuden, heikon ylläpidon ja koristeellisen ilmeen vuoksi.Ne ovat myös suosittuja käytettäväksi luonnollisen ympäristön palauttamisessa, koska ne estävät maaperän eroosiota.

Puita käytetään myös suurissa puistoissa houkutellakseen erilaisia villieläimiä ja luomaan tuulenpuhtauksia.

Koska Cottonwood -puutavara on pehmeä, mutta kestävä, sillä on monia käyttötarkoituksia puuteollisuudessa.Puuvillapuut tarjoavat halpaa puuta pellettien, laatikoiden, laatikoiden ja myös paperin valmistamiseksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

  • Tyypit palmuja kuvilla
  • Tyypit kuusilla kuvilla
  • Tyypit kukkivat puita kuvilla

Lue seuraavaksi

Itkivät kirsikkapuut: tyypit ja hoito (mukaan lukien kääpiö itkivät kirsikkapuita)Kukkapuiden tyypit Kaliforniassa (kuvilla) - TunnistusopasMesquite -puut: tyypit, lehdet, kukat, kuori - tunnistusopas (kuvilla)
Jaa sähköpostitseJaa PinterestissäJaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedInissä
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated: 23/12/2023

Views: 5852

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.