Vinkkejä ja temppuja paitojen värjäämiseen • Yksinkertaisena (2024)

Vinkkejä ja temppuja paitojen värjäämiseen

Solmioväri on palannut tyyliin ja olen niin innoissani tästä!! Rakastin solmiovärjäyspaitoja 90-luvulla ja niitä oli useita. Minulla oli yksi erityinen (itse asiassa minulla on se edelleen), jota käytin melkein jokaisessa tapaamisessa, johon kävin lukiossa, 9. luokkavuodestani alkaen. Koska solmiovärjäyspaidat ovat tulossa takaisin muotiin, päätin, että se olisi hieno juttu lasteni kanssa ja olin oikeassa. Lapseni ovat rakastaneet näiden tekemistä ja ovat niin ylpeitä paidoistaan, että he käyttävät niitä KOKO AIKAN nyt. Se on niin hauskaa! Olemme tehneet paljon paitoja, ja kun sanon paljon, tarkoitan ainakin 30, mahdollisesti enemmänkin :). Olemme oppineet paljon matkan varrella, asioita, joita tulee tehdä ja asioita, joita ei tehdä. Ajattelin jakaa kanssasi kaiken, mitä olemme oppineet.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (1)

Tässä on nopea video, joka näyttää, kuinka teen niitä.

Näin teimme nämä upeat solmiovärjäyspaidat.

Tarvitset tämän:

Valkoiset paidat– 100 % puuvilla toimii varmasti parhaiten. Minulla on useita erilaisia ​​paitoja ja merkkejä. Mitä tulee väriaineen imeytymiseen,Gildan paidatonnistuivat hyvin, mutta ne kutistuvat eivätkä ole kovin mukavia, jotenkin naarmuuntuvia. Mutta ne ovat halpoja ja värjäävät hyvin, joten hankin ne lapsilleni. Walmart-tuotemerkit, George ja Wonder Nation ja hienoja, koska ne ovat paksumpia ja kauniimpia paitoja, mutta ne eivät ole 100% puuvillaa, joten ne eivät tärise. Ne ovat edelleen mahtavia, ei vain niin rohkeita värejä. Mutta ne ovat super mukavia. Ja lopuksi käytinBella ja Canvas -paidat. Nämä ovat 100 % puuvillaa, pehmeämpi tuntu ja kaiken kaikkiaan upea paita. Olen menestynyt hyvin kaikkien näiden paitojen kanssa ja suosittelen niitä kaikkia, mutta suosikkini ovat Bella- ja Canvas-paidat, jotka todella istuvat parhaiten, ovat pehmeitä ja värjäävät todella hyvin.

Solmioväriaine– Solmioväriä tulee sarjoissa tai yksittäisissä pulloissa. Itse pidän sarjoista, koska pidän monista eri väreistä. Suosittelen ehdottomasti Tulip-merkkiä, ne ovat PARHAAT. Kokeilimme off-brändiä, enkä ollut vaikuttunut ollenkaan, värit olivat niin vaimeita eivätkä eronneet ollenkaan. Tuotemerkkiä kutsuttiinVain minun tyylinija se oli halvempi, mutta ei niin hyvä. Kerron kuitenkin teille, että sen punainen oli MAHTAVAA ja parempi kuin Tulip-merkkinen punainen, aion käyttää sitä punaista 4. heinäkuuta -paidoissamme. Olen huomannut, mitä tahansa teen, Tulip-merkin punainen on enemmän vaaleanpunainen kuin punainen, kun se pestään.

Tarvitset myös kuminauhat, käsineet, telineen ja muovikääreen.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (2)

No niin, nyt mennään varsinaiseen solmiovärjäykseen! Ensimmäinen askel on paitasi solmiminen. Siellä on paljon erilaisia ​​malleja, ja siellä on ohjeet niiden tekemiseensolmiovärisarjat. Suosikkini, jotka saivat PARHAAT tulokset joka kerta, olivat bullseye, double bullseye, swirl ja kulmatekniikka. Näet ne videolta.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (3)

Kun olet sitonut paidat, sinun on kostutettava ne. Halutessasi voit myös liottaa niitäsooda20 minuuttia ennen niiden värjäystä. Minusta tämä vaihe ei tuntunut tarpeelliselta Tulip-merkkisen väriaineen kanssa, mutta kun tein sen, ne paita adsorboi värin paremmin, joten todellakin on täysin sinusta kiinni, teetkö sen vai et. Kun laitoin paidat vain hetkeksi veteen ja sitten juoksin veden ulos kiertämällä, niistä tuli myös hyviä.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (4)

Nyt on varsinaisen solmiovärjäyksen aika. Tätä paitaa varten tein napakymppimenetelmää ja periaatteessa asetat paidan tasaiseksi ja otat sitten paidan keskiosan ja laitat sen ympärille kuminauhan. Sitten jatkat kuminauhojen laittamista siihen, määrä riippuu siitä, kuinka monta ympyrää haluat suunnitteluun. Paidan päälle laitetaan tarpeeksi väriainetta, jotta se läpäisee sen, mutta ei niin paljon, että sitä tippuu kaikkialle. Telineen käyttö on paras tapa tehdä se, koska jos et, värit sekoittuvat ja vuotavat ja toisiaan. Haluat pyyhkiä tai pestä telineen jokaisen paidan välissä, koska siihen jää väriainetta toisesta paidasta.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (5)

Kun olet lopettanut paidan värjäyksen, kääri se muovikelmuun ja anna sen seistä vähintään 8 tuntia. Annan yleensä meidän istua yön yli.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (6)

Kun väriaine on kovettunut, huuhtele se kylmällä vedellä. Huuhtele sitä, kunnes vesi valuu kirkasta paidasta. Tämä voi kestää jonkin aikaa ja paljon vettä.

****Toinen vaihe, jonka voit tehdä, on liottaa paitaa etikassa 2 tunnin ajan saadaksesi värit kirkkaammat. Tee tämä paidan huuhtelun jälkeen. Jokaista gallonaa vettä kohden käytät 1 kupillisen etikkaa****

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (7)

Kun paita on huuhdeltu, leikkasin kumimerkit irti ja asetin paidan tasaiseksi, jotta se kuivuu vielä hieman ennen pesua. Sitten pesin paidat omassa kuormassaan. Sen sijaan, että liottaisin paitoja etikkaan, laitoin noin kupin etikkaa pesukoneeseen niiden kanssa ensimmäisessä pesussa. En tiedä auttaako vai ei, teen vain koska toivon sen auttavan :).

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (8)

Värit haalistuvat hieman, kun paidat on pesty, mutta silti ne näyttävät upeilta!! Päätin lisätä muutamanlämmönsiirtovinyylipaidalle huvin vuoksi.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (9)

Tässä on toinen sateenkaari, jonka tein kulmatekniikalla. Aloitin vain paidan kulmasta ja sitten sidoin sen sieltä.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (10)

Tältä tuo tekniikka näyttää, rakastan sitä!

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (11)

Tästä paidasta tuli upea, tämä on Bella and Canvas -paita ja liotin sen soodassa ennen värjäämistä. Värit ovat eloisia eivätkä haalistu pesussa. Nähtyäni tämän paidan tulokset, ajattelen, että ylimääräinen kalsinoidun soodan käyttö ja 100 % puuvillapaidan käyttö on ehdottomasti paras tapa edetä. Minulla on hienoja tuloksia tekemällä sitä toisilla puolilla ja ilman soodaa, mutta sain parhaat tulokset sillä.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (12)

Halusin kokeillakahden minuutin sarjatja katso, onnistuivatko ne yhtä hyvin kuin 8 tunnin menetelmä. Tällä menetelmällä teet kaiken samalla tavalla, paitsi sen sijaan, että kääriisit sen ja annat sen kovettua, laitat sen tähän erityiseen astiaan ja kypsennät mikroaaltouunissa 2 minuuttia ja annat sen sitten kovettua 15 minuuttia astiassa.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (13)

Se toimi melko hyvin, en pestä sitä ennen kuin annoin kuivua yön yli, mutta tästä tuli aika hyvä. MUTTA kun kokeilin sitä sateenkaaren väreillä, minulla ei ollut yhtä hyviä tuloksia. Riippuen myös siitä, kuinka sidoit paidan, kun laitit sen säiliöön, oli mahdollista, että väriaine menisi sekaisin.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (14)

Tässä on toinen kaksinkertainen napakymppimalli, jota kokeilin 2 minuutin säiliössä ja kun laitoin sitä sisään, violetti väriaine juoksi punaiseen väriin, mikä sotki suunnitteluni.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (15)

Samanlainen asia tapahtui tämän pyörteisen sateenkaaripaidan säiliön kanssa. Joten jos haluat käyttää 2 minuutin astiaa, käyttäisin sitä vain, kun sinulla on 2-3 väriä paidassasi ja ne ovat samanvärisiä. Huomasin, että säiliössä oli paljon enemmän verenvuotoa kuin silloin, kun käytin vain muovikäärettä, etenkin paidan selässä. Se on ehdottomastieisuosikkini paitojen tekemiseen.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (16)

Tässä vielä muutama tekemämme paita. Pyörremenetelmä on hieman hankala, mutta tulokset ovat uskomattomia, jos teet sen oikein. Kun pyörität sitä keskeltä, haluat varmistaa, että taitosi ovat tasaiset eivätkä nipussa yhteen. Kun laitat kuminauhan sen ympärille, älä silmukkaa sitä kahdesti, vaan laita se päälle. 3 kuminauhaa sopivat tähän täydellisesti, muodostaen 6 osaa.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (17)

Toinen asia, jonka olemme tehneet, on tehnyt paidan tiettyjen urheilujoukkueiden väreissä, ja sitten lisäsinlämmönsiirtovinyylisiihen, kuten tämä Denver Broncosin solmiovärjäyspaita.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (18)

Kokeilimme myös solmion värjäystäRit Dye. Tämä toimii VAIN, kun käytät vain yhtä väriä. Rit Dye värjää koko paidan jättämättä yhtään valkoista. Joten se toimi täydellisesti tämän Wyoming Cowboys -paidan kanssa, koska teimme kaiken ruskean, mutta kun yritin tehdä sitä ruskealla ja keltaisella, se oli suuri epäonnistuminen. Tapa, jolla tein väriaineen, on, että otin maustepullon ja laitoin siihen tl suolaa, sitten lisäsin pulloon noin TBSP nestemäistä väriainetta ja täytin sen kuumalla vedellä. Sitten sekoitin sen ravistamalla pulloa. Teimme sen samalla tavalla kuin Tulip-väriaine sen jälkeen.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (19)

Tässä on hauska video, joka näyttää meidän kaikkien tekevän niitä, se oli hauskaa ja opimme paljon sinä päivänä. Yksi tärkeä asia, jonka opin, oli ÄLÄ KÄYTÄ nippusiteitä, käytä ehdottomasti kuminauhaa, koska kun leikkaat nippusiteitä, on mahdollista, että leikkaat kankaan…. Tein sen useita kertoja.

Sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla solmioväripaitojen tekemistä, se on ollut huikeaa ja olemme todella nauttineet sen tekemisestä!!

Rakastimme solmiovärjäystä niin paljon, että teimme perhekuvan solmiovärjätyissä paitoissa! Käytin vain kolmea väriä, turkoosia, limeä ja keltaista, ja tein sitten jokaisesta paidasta hieman erilaisen. Näihin käytin kalsinoitua soodaa ja etikkaa ja värit olivat hyvin väriseviä, joten se vaikutti. Käyttämäni kuviot ovat vasemmalta oikealle: pyörre, kaksoisnapakynä, pyörre, napakymppi, kulma, raidat ja pyörre.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (20)

Tässä lähemmin lasten paitoja. Mallit ovat pyörre, kaksoisnapakynä, pyörre, pyörre ja raidat.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (21)

Perhekuvia varten suuntasimme Oregonin rannikolle lomalle. Kun saimme paidat valmiiksi, päätin tehdä niistä matkamuistoja ja laittaa mustaalämmönsiirtovinyylisen päälle. Rakastin näitä paitoja aluksi, mutta nyt rakastan niitä entistä enemmän, koska ne muistuttavat minua hienosta matkasta, jonka meillä oli Oregonin rannikolla.

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (22)

Muista katsoa toinenkinpaita ideoita!

4. heinäkuuta Tie Dye paidat

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (23)

Ombre Tie Dye paita

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (24)

Miesten hauskat paidat

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (25)

Naisten graafiset paidat

Tips and Tricks on How to Tie Dye Shirts • Keeping it Simple (26)

Tämä viesti sisältää affiliate-linkkejä.

Vinkkejä ja temppuja paitojen värjäämiseen • Yksinkertaisena (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6368

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.