KOMEN HIBISCUSPLANTEN ELK JAAR TERUG? JA, SOMMIGE TYPEN DOEN DAT - BLOEMEN (2024)

Bloemen

Niet veel andere zomerbloeiende planten kunnen bogen op zulke grote en felgekleurde bloemen als tropische hibiscus ( Hibiscus rosa-sinensis ). Ze zien er oogverblindend uit tijdens de zomermaanden en zelfs in de herfst, en vormen vooral opvallende toevoegingen aan containertuinen.


Helaas is de koudetolerantie voor hibiscus niet hoog, dus als je in koudere streken van het land woont, moet je deze schoonheden behandelen als eenjarige planten die slechts één seizoen meegaan, of ze voor de winter naar binnen brengen. Er zijn echter andere soorten hibiscusplanten die net zo prachtig zijn als hun tropische tegenhangers, maar veel sterker, zodat ze jaar na jaar zullen gedijen in noordelijke klimaten.

KOMEN HIBISCUSPLANTEN ELK JAAR TERUG? JA, SOMMIGE TYPEN DOEN DAT - BLOEMEN (1)

Decaan Schoeppner

Komt Hibiscus elk jaar terug?

Inheems in warmere streken van Azië en de eilanden in de Stille Oceaan, is tropische hibiscus alleen winterhard in de zones 10-11, waar de temperatuur over het algemeen niet onder het vriespunt daalt (32 ° F). Dat betekent dat hij buiten niet zal overleven in een winter die kouder wordt. Deze struikachtige plant kan een incidentele vorst overleven, maar de stengels en bladeren kunnen wat afsterven. Zolang de wortels niet bevriezen, kun je de dode delen wegsnoeien en zal er in het voorjaar nieuwe groei ontstaan.


Koop het: Rode tropische hibiscus ($63, Het thuisdepot )

In gebieden met lange periodes van vriesweer kun je het beste een winterharde soort kiezen om te genieten van de tropische uitstraling van de hibiscus in je tuin. De meeste daarvan kunnen worden gekweekt op plaatsen waar de temperatuur wel -20°F kan bedragen (Zone 5 en hoger). ). Er zijn verschillende winterharde hibiscussoorten, maar degene met bloemen die qua kleur, grootte en vorm het meest op de tropische soort lijken, staat bekend als rozenkaasjeskruid ( Hibiscus musketten ) . Hoewel deze meerjarige hibiscus de neiging heeft later in de zomer te bloeien dan zijn tropische neef, kunnen sommige soorten bloemen produceren zo groot als borden!

Hoe meerjarige hibiscus te kweken

KOMEN HIBISCUSPLANTEN ELK JAAR TERUG? JA, SOMMIGE TYPEN DOEN DAT - BLOEMEN (2)

Peter Krumhardt

Net als andere vaste planten sterft rozenkaasjeskruid in de winter meestal volledig af op de grond. Snijd de stelen echter in de late herfst of het vroege voorjaar terug tot een paar centimeter hoog, en je zult nieuwe scheuten zien verschijnen als het weer weer warmer wordt. Vaak is het langzaam om nieuwe groei naar buiten te duwen, vooral tijdens koude lentes, dus tuinders zijn vaak bang dat het dood is. Maar wees geduldig, en het zou tegen het einde van de lente of zelfs de vroege zomer moeten verschijnen.

Meerjarige hibiscus heeft vergelijkbare zorgbehoeften als tropische hibiscus. Beide planten presteren het beste in de volle zon en hebben voldoende water nodig om te gedijen. Het is het beste om de grond rond beide hibiscus nooit volledig uit te laten drogen, wat vaak betekent dat je ze dagelijks water moet geven. Ze hebben misschien zelfs twee keer per dag wat te drinken nodig als jouw regio bijzonder heet en droog is of als je ze in een container kweekt. Het toevoegen van een centimeter dikke laag mulch of compost rond uw hibiscus zal er ook voor zorgen dat de grond meer vocht vasthoudt.

Hibiscus 'Candy Crush' brengt tropische roze gelukzaligheid in uw tuin

Met voldoende water en zonlicht zal de meerjarige hibiscus gewoonlijk ongeveer anderhalve meter hoog worden (zijn tropische tegenhanger kan meer dan drie meter hoog worden), maar verschillende soorten blijven korter tot ongeveer één of vier meter. Van de late zomer tot de herfst produceert hij prachtige bloemen in een breed scala aan roze, rode en puur witte tinten (tropische hibiscus produceert nog meer kleuren, zoals geel en paars).

In vrijwel elke regio van de VS kun je grote, prachtige hibiscusbloemen kweken. Controleer nogmaals de winterhardheidszone van uw gebied om er zeker van te zijn dat u het tropische of winterharde type kiest dat het slechtste weer van uw winter kan doorstaan.

Heeft deze pagina je geholpen?Bedankt voor je feedback!Vertel ons waarom! Overige indienen

Ander

Beleef een blauwe kerst met de Jack Frost co*cktail

Reizen

Louisville, Kentucky, een stad van traditie en transformatie

Oregon,

Gieten over Portland

Kerstmis

13 Kerstveranda-ideeën om het seizoen met stijl te verwelkomen

Wijn En Beoordelingen

Sarah Jessica Parker over haar wijn met Invivo

Groot En Gevarieerd

Australische wijnregio Underdog

Paddestoelen,

Combinaties: Wild en Wonderful Mushrooms

Trends

Top 10 van april onder de $ 10

Onderhoud En Reparatie

Groene schoonmaaktips

Astrologie

Mercurius in het 8e huis - Transformatieve denker

Astrologie

INFJ versus INTJ: verschillen en overeenkomsten

Gesponsord

Knal de Crème de la Crème of Sparklers

KOMEN HIBISCUSPLANTEN ELK JAAR TERUG? JA, SOMMIGE TYPEN DOEN DAT - BLOEMEN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5702

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.